Vaikeasti saavutettava


Kävin yhden yön reissun Kotkassa parin lapsen kanssa. Olimme kaupungissa vain yhden yön, sillä pidempää aikaa en viitsi tuttujani rasittaa muksuilla. Kaupungin hotellit taas ovat niin kalliita ja vähissä, että niissä yöpyminen oli poissa laskuista.
Ja tässä onkin ensimmäinen asia, joka minua kummastuttaa: Kotka on ihana kaupunki. Se on kaunis, vihreä, siellä on upea pienvenesatama, ainutlaatuinen kukilla koristeltu Sapokan puisto, paljon kivoja puistoja ja leikkipaikkoja lapsille, Santalahden viiden tähden leirintäalue ja saaristo.
Toisin sanoen, se on lapsiperheen unelma.
Mutta jo kaupunkiin saapuminen on tehty hankalaksi. Junayhteydet ovat olemattomat, eikä bussillakaan joka suunnalta Kotkaan pääse. Me teimme matkaa hieman päälle kaksi tuntia ja tarvitsimme siihen kolme eri junaa.
Ihanaa parin lapsen, tavaroiden ja rattaiden kanssa! Etenkin kun juna nro. 2 oli myöhässä aikataulusta ja juna nro. 3 meinasi ampaista liikkeelle juuri nenämme edestä Kouvolassa. Ilman ripeäkinttuista viisivuotiastani, ja konduktööriä jolla oli hoksottimet paikoillaan, olisimme jääneet laiturille ruikuttamaan.
Kaupungissa liikkuminen on hankalaa. Olisin halunnut käydä Santalahdessa lasteni kanssa.
No, minulla ei ole autoa ja bussiliikenne keskelle viikkoa tälle leirintäalueelle on olematonta. Minun tulkintani mukaan ensimmäinen linja-auto olisi lähtenyt keskustasta Santalahteen vasta klo 17 aikoihin, eikä joukkoliikenteestä ollut mitään infoa Santalahden omilla nettisivuillakaan.
Voihan olla, että tulkitsin informaatiota väärin, mutta olen osannut liikkua julkisilla niin Bogotassa kuin Shanghaissakin. Voisin siis väittää, että vika on silloin informaation tuotantotavassa.
Kolmas kummastuksen aihe on nuo hotellit. Hotellien kuningaspaikkaa pitää hotelli Seurahuone, jonka hinnat Booking.comissa olivat lähes 200 euroa yöltä.
Sillä hinnalla yöpyy Helsingissä jo aika laadukkaassa hotellissa.
Ymmärtäisin parin sadan euron yöhinnan, jos kaupungissa olisi ollut valtoimenaan turisteja, mutta tyhjää oli.
Lopputulos: Kotka on helmi. Sinne kannattaa mennä ja ihastua, mutta tuntuu, että VR ja Kotkan oma kaupunginväki eivät oikein ole tietoisia siitä, miten ihmisiä voisi auttaa vierailussa.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meille iski täit!

Meidän kevään parhaat tavarat top 5

Eroperheiden lapset harrastusahdingossa