Kesä ja kolmoset – 10 faktaa



Kun kerron, että meillä on kolmoset, ihmiset yleensä hämmästelevät ja kauhistelevat – joskus harvoin myös ihastelevat. Usein he myös kysyvät, miten kolmosten kanssa pärjää.

Tässä faktaa kesästä ja uhmaikäisistä kolmosista.



Kesällä lasten kanssa voi….



…1. mennä lähipuistoon. Joo joo. Meidän lähipuistossa ei ole aitoja ympärillä. En mene.

….2. nauttia rauhallisista aamuista. Heh heh. Koko sakki on hereillä ennen seiskaa, ensimmäinen riita Doosanista tai kuorma-autosta on saatu aikaan noin minuutin sisällä heräämisestä ja kello kahdeksan kaikkien pitäisi päästä ulos – paitsi kukaan ei ole tietenkään suostunut syömään aamupalaa.

…3. tutkia luonnonihmeitä. Teoriassa kyllä, jos luonto on ympäröity aidalla.

….4. käydä ihanissa kahviloissa. Kyllä, sisätiloissa ja jos kahvilan ovet ovat visusti kiinni. Tosin sellaisissa kahviloissa on mukavampi käydä talvella.

…5. syödä raikkaita salaatteja. Äiti voi, jos jaksaa kokata sellaisen itselleen. Uhmaikäiset pojat eivät arvosta salaattia.

…6. harjoitella vaipoista luopumista. Se on kätevää, kun lapsi voi olla ulkona ilman housuja! Jaa? Kolme kundia pyllyt paljaana hiekkalaatikolla hiekkakakkuja tekemässä, johon välillä pissaavat? Ei, se ei ole laisinkaan kätevää!

…7. viettää aikaa koko perheen kanssa! Voi toki, mutta monesti – tai lähes aina – helpompaa on elää kuin eroperhe ja jakaa jengi kahtia. Iskä ottaa kaksi muksua ja menee jonnekin, äiti kaksi.

…8. reissata. Reissut toki onnistuvat, mutta ei koko jengin kera. Esimerkiksi kolmosten rattaiden kanssa ei yksinkertaisesti pääse junaan tai bussiin.

…9. mökkeillä. Vähän aikaa kyllä, siis todella vähän. Pidempi aikaa vaatisi mukaan henkivartijan, joka seisoo vahdissa järven rannassa.

…10. sadepäivinä käpertyä sohvan nurkkaan lukemaan kirjoja. Ja paskat meillä kukaan sohvalle käpertyy. Ensin riidellään kirjoista, sitten riidellään kummalla äidin polvella kukakin saa istua, sitten siinä ei jakseta istua puolta minuuttia kauempaa ja sitten jo painitaan ja kiljutaan täyttä kurkkua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meille iski täit!

Meidän kevään parhaat tavarat top 5

Eroperheiden lapset harrastusahdingossa